توليد يک لباس خوب ، احتياج به پارامترهاي متفاوتي دارد
از جمله ي اين پارامترها ،الگوي لباس براي برش است که روي کيفيت يک لباس تاثير انکارناپديري دارد. يک کپ و الگوي زيبا در توليد يک لباس داراي اهميت ويژه اي براي توليدي هاست و تاثيرات آن براي توليدي هاي پر تجربه کاملا واضح است. از همين رو دستمزد طراحان الگويي که تخصص زيادي در اين امر دارند ، بسيار بالا ست. در اين مطلب قصد داريم روشي آسان و مفيد را در جهت ساخت الگوي لباس به شما پيشنهاد دهيم تا بتوانيد هر الگويي که مد نظر داريد ترسيم کرده و براي توليدات پوشاک خود از آن استفاده کنيد.
اولين قدم: خريد نمونه براي الگوي لباس
در بازار هاي پوشاک گشتي بزنيد و نمونه لباس هايي که روي آن فعاليت داريد ، خريداري نماييد.سعي کنيد نمونه هايي را انتخاب کنيد که داراي طرحي زيبا بوده و تن خور آن خوب باشد. خريداري نمونه لباس هزينه حساب نمي شود و فوائد زيادي براي يک توليد کننده دارد. پس خساست به خرج دادن در اين مورد کاملا به ضرر فرد تمام مي شود.
قدم دوم: تصوير برداري از نمونه
از تمامي نمونه پوشاک خريداري شده ،تصاوير واضحي را با يک دوربين تهيه کنيد. سعي کنيد از جهات مختلف و با جزييات عکس برداري کرده و آن ها ذخيره نمايييد. اين مرحله در قسمت هاي پاياني به کار خواهد آمد و براي اينکه پشيماني به بار نيايد ،حتما اين کار را انجام دهيد.
قدم سوم: بررسي و يادداشت جزييات
لباس را کاملا بررسي کرده و جزييات آن را يادداشت برداري کنيد . نوع دوخت هاي انجام شده را تفکيک کنيد و به خاطر بسپاريد . مثلا اينکه کدام نواحي راسته دوزي شده يا از زيگزال استفاده شده است. اين بررسي بايد به صورتي صورت گيرد که هيچ جزيياتي از قلم نيافتد. حتما قسمت هاي نمونه لباس را با متر اندازه گيري و يادداشت نماييد.
قدم چهارم: شکافتن نمونه
با يک بشکاف ، اجزاي اصلي و دوخت ها را بشکافيد , اجزاي آن را به صورت منظم بچينيد. سعي کنيد دقت کافي را در شکافتن دوخت ها به خرج داده تا در اجزاي آن پارگي وجود نداشته باشد. به خاطر بسپاريد که هر قسمت از اجزا با چه نوع دوختي به هم متصل شده بودند.
قدم پنجم: الگو گيري اوليه
بعد از دوره طراحي لباس
يک کاغذ الگو تهيه کرده و اجزاي از هم گسيخته را روي آن بچينيد. قسمت هايي که ميدانيد زير زيگزال دوخت نگرديده يا درحين دوخت از آن کاسته نشده را از قسمت هايي که اين نوع دوخت روي آن انجام شده جدا کنيد . با يک صابون يا مداد از اجزا الگو برداري کنيد به طوري که نوع اول بدون تغيير و به همان شکل و نوع دوم با فاصله اي مناسب از قسمت شکافته شده ترسيم گردد. فاصله در نوع دوم به نسبت روش دوخت شماست ،مثلا اگر در زيگزال ? سانت را زير چرخ ميدهيد ،فاصله را به همان اندازه معين کنيد.
قدم ششم: برش براي نمونه گيري الگوي لباس
در اين جا الگويي همانند الگوي نمونه در اختيار داريد که بايد آنرا براي نمونه گيري روي پارچه مورد نظر خود چيده و پارچه را از روي الگو برش دهيد. توجه داشته باشيد که اين مرحله فقط يک نمونه گيري مي باشد و ميخواهيم يک کار را از اين الگو به ثمر برسانيم.
قدم هفتم:دوخت نمونه ي اوليه
خرج کار و افکت هاي نمونه را از آن جدا نماييد و متريال مورد نظر خود را براي نمونه گيري تهيه کنيد. سپس طبق جزيياتي که در مراحل قبل يادداشت کرده ايد يا در ذهن سپرده ايد و با استفاده از خرج کار هاي نمونه اوليه، دوخت نمونه را شروع کرده و طي آن تغييرات دلخواه خود را اعمال کنيد.
قدم هشتم : بررسي و تکميل نمونه گيري
نمونه دوخته شده را با تصاويري که از کار تهيه کرده ايد و اندازه هاي يادداشت شده در مراحل پيشين مقايسه کنيد . ايرادات و مغايرت ها را يافته و ليست کنيد و در الگوي ترسيم شده تغييرات لازم را ايجاد کرده و اين ايرادات را برطرف سازيد و دوباره نمونه گيري کنيد و اين کار را تا زماني که يک نمونه مناسب از آب درآيد ادامه دهيد.
قدم نهم : سايز بندي و تکميل الگو
در اين قسمت شما يک الگوي اصلاح شده را طبق نمونه لباس اوليه الگو برداري کرده ايد (copycat) . مي توانيد اين الگو را روي يک مقوا يا شابلون پياده سازي کرده تا بتوانيد از آن در برش هاي متعدد استفاده نماييد. الگوي بدست آمده را بر طبق جداول موجود يا سايز هاي متفاوت خريداري شده سايزبندي کرده و طبق نيازتان سايز هاي متفاوت کار را نيز پياده سازي کنيد.