راه های جدید تقسیم فضا در طراحی داخلی آشپزخانه
طراحي دکوراسيون داخلي: بسياري از طراحان، دکوراسيون آشپزخانه را بر اساس مثلث کاربردي سنتي يعني با چيدمان يخچال، اجاق گاز و سينک در شکلي تقريبا مثلثي طراحي مي کنند. اين نوع چيدمان در دهه ي ???? ميلادي به منظور کاهش فاصله ي غيرلازم بين لوازم خانگي و بهبود کارايي آشپزخانه پديد آمد که قبلا تحت عنوان استاندارد ها و مثلث کليدي آشپزخانه شما را با آن آشنا کرده ايم.
اين شيوه ي سنتي در حالي که ممکن است مؤثر باشد، محدوديت هايي دارد و براي هر آشپزخانه اي مناسب نيست. اين شيوه هم چنين بر فرض سه لوازم خانگي اصلي (يخچال، اجاق گاز و سينک) استوار است، در حالي که بيشتر آشپزخانه هاي مدرن امروزه شامل لوازم خانگي هاي بيشتري هستند. پس اکنون زمان آن رسيده که به راه هاي جايگزين براي برنامه ريزي فضايي آشپزخانه هايمان نگاهي بيندازيم تا به طراحي داخلي کامل و اثربخشي دست يابيم. با چيدانه همراه باشيد...
حوزه ها در آشپزخانه، موقعيت هاي کاري جدا درون يک فضا هستند که هرکدام به فعاليت يا کاري متفاوت اختصاص دارد. حوزه هاي اصلي شامل حوزه هايي براي آماده کردن غذا، پخت و پز و شستشو مي شود.
بر اساس فضا و ترجيحات شما، حوزه هاي اضافي نيز مي توانند در نظر گرفته شوند. مثلا مي توانيد مانند تصوير فضايي براي سرو غذا و غذاخوري در نظر بگيريد، جايي که فضاي خوردن از فضاي پخت و پز جدا است. شما حتي مي توانيد محلي مخصوص حيوانات خانگي خود داشته باشيد.
هدف از ايجاد حوزه هاي مختلف در آشپزخانه، حداکثر استفاده از فضا و کاربري آسان در کنار ظاهري جذاب است.
فضاي آماده سازي غذا در دکوراسيون آشپزخانه
حوزه ي آماده سازي غذا بسيار مهم است، زيرا اين حوزه فضايي است که ما حدود ?? درصد زماني را که از آشپزخانه استفاده مي کنيم، در آن به سر مي بريم. اين فضا بايد داراي سطح کار کافي براي کارهاي روزانه نظير خرد کردن، پوست کندن، مخلوط کردن، تهيه ي ساندويچ و غيره باشد.
کابينت هاي نگهداري وسايل و يخچال فريزر بايد نزديک فضاي آماده سازي باشند تا دسترسي به مواد لازم، وسايل و قابلمه ها آسان باشد. به همين صورت سطل زباله و سطل مواد بازيافتي نيز بايد درون فضاي آماده سازي قرار گيرند تا بتوانيد به آساني پوست هاي مواد غذايي و زباله هاي بسته بندي ها را بدون طي کردن مسير زياد و آلوده کردن احتمالي کف آشپزخانه، درون آن ها بريزيد.
فضاي پخت و پز در طراحي داخلي آشپزخانه
حوزه ي پخت و پز به طور معمول شامل فر ها، اجاق گاز، گرم کننده ها و هر لوازم خانگي مربوط به فرآيند پخت مي شود. به طور ايده آل، حوزه ي پخت بايد در کنار حوزه ي آماده سازي يا مقابل آن قرار گيرد.
شما بايد قادر باشيد به آساني غذاي آماده ي پخت را از روي سطح کار آماده سازي به درون ماهي تابه يا فر منتقل کنيد. اين بدان معناست که براي انتقال غذاي پخته شده و داغ از فر و اجاق گاز به سطح کانتر نيز مجبور نباشيد مسافت زيادي را طي کنيد.
جزيره آشپزخانه
اگر حوزه ي پخت و پز مقابل حوزه ي آماده سازي قرار دارد، به طور مثال در طرح جزيره ي آشپزخانه، اجاق گاز و سينک نبايد دقيقا روبروي يکديگر قرار گيرند. اين يعني شما با اندکي زاويه از سينک به سمت گاز مي رويد.
اين نوع چيدمان نه تنها کاراتر بلکه امن تر است. وقتي براي آبکش کردن برنج يا هر چيز ديگري از سمت اجاق گاز به سمت سينک مي چرخيد، اين مسير کج باعث کاهش احتمال تصادف شما با اشخاص ديگر در آشپزخانه و جلوگيري از سوختگي مي شود.
آيا مي دانيد بايد چگونه يک جزيره در آشپزخانه طراحي کنيم؟
حوزه ي شستشو معمولا شامل سينک و ماشين ظرفشويي مي شود. حدود ?? درصد از زمان ما در آشپزخانه به پاکسازي بعد از کارها مي گذرد. از آنجايي که اين کار اصلا جذاب نيست، بهتر است يک برنامه ي کارا براي آن داشته باشيم تا همه چيز به سرعت جمع و جور شود و بتوانيم هرچه زودتر به استراحت مان برسيم. بنابراين نکته هايي در طراحي آشپزخانه که نبايد از آنها غافل شد را بايد جدي بگيريم.
حوزه ي شستشوي شما به طور ايده آل بايد از حوزه هاي پخت و آماده سازي جدا باشد و در عين حال سطل هاي زباله و مواد بازيافتي بايد نزديک سينک و ماشين ظرفشويي باشند تا پاک کردن، شستن و حمل ظروف راحت باشد. به همين صورت کابينت هاي ديواري نيز بايد در دسترس باشند تا خالي کردن ماشين ظرفشويي پر از فنجان، بشقاب و ظروف شيشه اي آسان گردد.